Van klacht naar kracht

Service Pagina

U kunt uw groene kaart ten alle tijden downloaden via Polismap app.

Klik hier om in te loggen in uw Polismap.

Een kortlopende reisverzekering sluit je voor één vakantie af. De verzekering stopt daarna automatisch. Een doorlopende reisverzekering geldt voor het hele jaar. Ga je meer dan 14 dagen per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper.

Autoschade claimen of niet?
Heeft u schade gereden met uw auto? De schade zelf betalen kan (op termijn) voordeliger zijn dan de autoschade claimen bij uw verzekering!

Het punt waarop autoschade claimen in uw voordeel is, hangt af van uw rijhistorie. De Consumentenbond maakte de volgende voorbeeldberekening:

U bent nieuw bij uw verzekeraar en/of u heeft nog weinig tot geen no-claim opgebouwd: claimen is voordelig vanaf ± 1400,- euro.
U staat in het midden van de bonus-malusladder bij uw verzekeraar en geniet een gemiddelde no-claimkorting: claimen is voordelig vanaf ± 700,- euro.
U staat bovenaan de ladder en geniet hoge no-claim korting: claimen is voordelig vanaf ± 350 euro.
Claimt u bij lagere bedragen dan hierboven genoemd, stijgt uw premie dusdanig dat u binnen vijf jaar uw schade heeft terugbetaald + nog een extra bedrag. Bijkomend nadeel is dat u bij claimen ALTIJD een aantal schadevrije jaren verliest. Dat geldt ook wanneer u een no-claimbeschermer heeft. En het zijn deze jaren die uw positie op de bonus-malusladder bepalen.

Twijfelt u over claimen? Laat ons een berekening maken van de financiële gevolgen bij wel en niet claimen! Zo maakt u altijd de juiste keuze.

Geen schuld? Meestal wel claimen

Schade waar u niet schuldig aan bent en waarbij er een tegenpartij is om de schade volledig op te verhalen, kunt u altijd claimen.
Schade waar u niet schuldig aan bent, maar zonder dat er een tegenpartij aan te wijzen is, kan wel uw no-claimkorting aantasten. Dit verschilt per verzekeraar en is afhankelijk van uw dekking (casco, beperkt casco, WA). Bijvoorbeeld: diefstal, storm, brand en ruitbreuk worden niet aangemerkt als schuldschade, maar er is geen tegenpartij. Bekijk uw polisvoorwaarden of u een dergelijke schade kunt claimen zonder gevolgen voor uw eigen premie en korting.

Als u schade heeft, meld die dan zo spoedig als mogelijk. Dit doet u door het schadeformulier naar ons op te sturen. Vermeld daarbij ook het schadenummer, als dit al bij u bekend is.

Aanrijdingsschade

Vul met de tegenpartij ter plekke het Europees Schadeformulier in. Hebt u geen formulier? Noteer naam, adres, kenteken en verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij. Vraag ook de namen en adressen van eventuele getuigen. Maak een beschrijving van het ongeval, liefst met een schets of foto.

Diefstal, inbraak of vandalisme

Doe direct na ontdekking van de diefstal, inbraak of vandalisme aangifte bij de politie in de plaats waar de diefstal heeft plaatsgevonden. Zorg ervoor dat u een kopie van de aangifte meekrijgt. Meldt de diefstal of schade telefonisch aan ons. Vul het Europees Schadeformulier in en stuur het op.

Ruitschade

Het is niet nodig ruitschade te melden voordat u deze laat herstellen. Ook hoeft u geen Europees schadeformulier in te vullen.
U dient de ruitschade te laten herstellen bij één van de ruitschadeherstelbedrijven die op uw groene kaart staan.

Tips bij schade

Maak voor uzelf foto’s van de situatie en de schade, dit maakt het geheel duidelijker en u heeft altijd iets achter de hand. U hoeft de foto’s niet met het schadeformulier mee te sturen. Ook getuigenverklaringen kunnen waardevol zijn.

Van Klacht Naar Kracht
Klachten doorsturen

Downloads

App Polismap

Download ook de mijn.polismap app (uw eigen app, Polismap). De mijn polismap app is geschikt voor smartphones en tablets en is te downloaden in de App Store en Google Play.